Vítáme vás na webových stránkách našeho spolku, které se snaží v úzké spolupráci s Waldorfskou základní a střední školou Semily, příspěvková organizace, o propagaci waldorfského systému výuky a alternativního školství jako takového.

Trochu si nás někteří pletou s tzv. rodičovským sdružením. To ale opravdu nejsme. Máme snahu zapojit do dění okolo "naší" školy více lidiček, než jen rodiče. Chceme, aby se u nás na různých akcích školních, společných či našich scházeli nejen rodiče, ale i bývalí žáci či studenti, jejich kamarádi, známí, přátelé apod.

K tomu vyvíjíme svou činnost. Ne vždy je to jednoduché, ale co je, že? Z naší dosavadní činnosti je asi nejviditelnější účast na organizaci jarmarků, finanční pomoc při vybraných aktivitách školy – např. povinné lyžařské výcviky, olympiáda 5. tříd waldorfských škol, příspěvky na dopravu na akce školy i jednotlivých tříd. Průběžně se snažíme pomoci při zlepšování exteriéru i interiérů školních budov.

K tomu nám ovšem můžete pomoci i Vy. Tím, že budete posílat své informace, požadavky a budete též zpětně kontrolovat, co vytváříme. Zkrátka tím, že budete mít snahu se do činnosti zapojit. Potom bude Spolek tím, čím být má.

Budeme vděční za každý podnět či pomoc od našich členů i všech ostatních, kterým na „naší“ škole záleží. Obracejte se na nás třeba s vašimi nápady na konání zajímavých akcí souvisejících se školou či waldorfskou pedagogikou. Emailové a telefonické spojení najdete v kontaktech.

SPWŠ v Semilech